Suunnaksi Barcelona

¡Hola!

Me ollaan Jenni ja Pauliina Seinäjoen Ammattikorkeakoulusta, jossa opiskelemme fysioterapiaa kolmatta vuotta. Tänä syksynä me suoritetaan ikääntyneiden ja neurologisten fysioterapian harjoittelu täällä Barcelonassa.

Barcelonaan saavuimme eilen illalla koko päivän kestäneen matkustamisen jälkeen. Matka sujui hyvin, lukuunottamatta pientä sattumusta Tikkurilan rautatieasemalla (katso lisää videolta julkaisun lopussa). Espanjassa puolestaan junamatkustaminen meni oikein loistavasti. Mutta siis, aamulla lähdimme junalla kohti Helsinkiä ja lentokenttää, josta lentomme lähti klo 15.55 kohti Barcelonaa. Barcelonan lentokentälle päästyämme soitimme vuokranantajalle, joka neuvoi meille juna- ja metroyhteydet asuntoa lähimmälle metropysäkille. Sieltä Franco, toinen vuokranantajista, tuli meidät hakemaan ja saatteli meidät uuteen kotiimme.

Kotona meitä odotti kolme uutta kämppistä: marokkolaiset veljekset ja ukrainalainen tyttö, jotka ovat myös kaikki opiskelijoita. Vuokrasimme siis asunnon BlueStripe-nimisen yrityksen kautta, joka vuokraa asuntoja opiskelijoille. Meillä on yhteinen huone, muilla kolmella on omat makuuhuoneet. Olohuone, keittiö, wc-tilat ja parveke ovat kaikkien käytössä. 



Illalla kävimme vielä nopeasti tutustumassa naapurustoon sekä ruokakaupassa ostamassa ilta- ja aamupalaa. Aamulla olikin aikainen herätys, koska lähdimme junalla Vicin yliopistolle kuulemaan lisää meidän maanantaina alkavasta työharjoittelusta. Yliopistolla saimme nipun työharjoittelua koskevia papereita, jotka olivat kaikki tietenkin katalaaniksi. Espanjaa olisimme ymmärtäneet edes jonkin verran, mutta katalaania sitäkin vähemmän. Suomalaiseen kulttuuriin tottuneena oli yllättävää, että työaikamme täällä alkaa vasta klo 14 ja loppuu klo 20. Muuta tietoa harjoittelupaikasta ei vielä ole kuin se, että se sijaitsee noin kahden korttelin päässä asunnostamme Barcelonassa. Työharjoittelusta kerromme sitten lisää ensi viikolla!        



Videolta voi vielä tsekata koosteen matkastamme Seinäjoelta Barcelonaan!


¡Hasta luego!

Jenni & Pauliina

Kommentit

  1. Hei Pauliina ja Jenni,
    Olipas mukava lukea uutisianne. Kuulostaa melko hataralta tuo fysioterapia sikäläisissä laitoksissa? Ehkä näette / koette myös toisenlaisia tilanteita. Kiva kuulla, että olette päässeet kotiutumaan sinne tilapäiseen kotiinne ja harjoittelukin on alkanut. Jään odottelemaan kuulumisianne.
    Pitäkää huolta itsestänne, varokaa siellä Ramblalla niitä taskuvarkaita.
    Terkuin Tarja

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loppu häämöttää jo